Oppgave: Field recording

Denne oppgaven er ment som en videreføring av det vi jobbet med på forelesning 7.2. Dere som var på timen kan enten bruke det materialet dere gjorde opptak av da eller ta en ny runde.

Bruk en portabel opptaker (egen eller lån hos AV-avdelingen: http://nmh.no/ansatte/fou/lyd_og_lys/lane_lydutstyr/opptakskoffert-zoomrecorder/) til å gjøre en serie feltopptak rundt om i Oslo. Prøv gjerne å gjøre noen opptak med kontaktmikrofon også (dere kan spørre om å få låne det med opptakeren når dere booker). Husk å ta med notatblokk for å holde oversikt over hva som er på de ulike opptakene! Lytt gjennom, klipp ut og samle et utvalg av de lydene du er mest fornøyd med. Prøv ut både korte til mellomlange (1 – 15 sekunder) lyder og hele strekk (1min +) som kan stå for seg selv som et narrativ/komposisjon. Alle skal spille av 5 korte til mellomlange lyder og 1 helt strekk for resten av klassen.

Lag 2 korte stykker (1-2 minutter) basert på lydene du har tatt opp. Bruk kun helt grunnleggende prosesseringen som filtrering og nivå – bruk heller tid på å finne riktige lyder i det innsamlede materialet. Vi hører på stykkene sammen på forelesning 1. mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *